Inlägget gjort

Ljungen blommar nu för fullt

Bina på sent ljungdrag i augusti-september.

Hejsan!

Ljungen har nu börjat blomma på allvar. Idag när jag åkte upp och tittade bland skogarna och sjöarna på Hökensås så var det nu helt lila på många ställen. Det ser ut att bli en bra ljungblomning i år. Och vädret skall bli fint de närmsta dagarna så bina får tid på sig att flyga i ljungen.

Förutom de bina som redan står vid ljungen är det imorgon dags för oss att flytta ytterligare bin upp till Hökensås.

Så det dröjer fortfarande några veckor till innan lljunghonung kommer finnas tillgänglig på burk, men vi har nu goda förhoppningar om att det kommer bli en skörd trots allt. Vädret får inte vara för varmt i juli, då torkar ljungen bort. Ej heller för kallt och regnigt i augusti, då flyger inte bina. Men just nu ser det bra ut,  Fortsätter nu bara värmen och soltimmarna i augusti så ser det riktigt bra ut för årets ljunghonungsskörd.

Uppföljning kommer…. Så fort vi har ljunghonung på burk kommer vi att informera om det här på hemsidan. Och vi kommer även skicka ut info via mejl till alla ni som redan visat intresse och som har hört av sig.

ljung

Bina på sent ljungdrag i augusti-september.

 

 

 

 

 

 

 

 

Somriga hälsningar till alla från biodlare Marcus Schultz från skogarna på Hökensås.

Hökensås Bigårdar

Läs även

Manukahonung v/s Ljunghonung

Du kanske finner detta intressant?: