Inlägget gjort

Ljunghonungen börjar skördas måndag 5 oktober

Hej!

Höstens väder har varit fint, varmt och soligt, så bina har fått hämta ljunghonung så länge som ljungen har blommat. Nu börjar dock hösten komma på allvar och på måndag den 5 oktober är det dags att börja hämta in säsongens sista honung, ljunghonungen.

Försäljningen av ljunghonung ligger nere för tillfället i väntan på nästa skörd. Första skörden i september tog slut rekordsnabbt. Men vi inväntar nu denna sista stora skörd. Vi skall ut på måndag och börja hämta in ljunghonungen så till slutet på nästa vecka kommer försäljningen åter att dra igång här på hemsidan.

Man kan också beställa helt dagsfärsk honung, helt färsk honung hämtad samma dag hos bina, som slungas och skickas till dig som kund med Posten samma dag. Fr o m måndag så innehåller denna färska honung även en hel del ljunghonung då det endast återstår ljungbigårdar att vintra in. Så önskar ni köpa både färsk nyslungad och ljunghonung är det ett ypperligt tillfälle att beställa färsk honung nu, så får man allt det i samma burk så att säga. Beställa kan ni göra i vårt beställningsformulär här på hemsidan. www.hokensasbigardar.se/farskhonung Ljung på Hökensås

Till er som öskar köpa 99 % ren ljunghonung så får ni hålla ut ytterligare några dagar till, ljunghonungen ska då slungas en andra gång för att säkerställa att det är ren ljunghonung, sedan skall den ympas för att den skall bli krämig och fast, en bra konsistens sedan tar det några dagar för honungen att sätta sig i burkarna. Sen är även den färdig att skickas!

Sen kan biodlaren hänga in bioverallen för denna säsongen och även han gå i vinteride. En härlig tid då man kan gå tillbaka i tankarna till sommaren som varit 🙂

Tack för visat intresse!

Bästa hälsningar

Biodlare, Marcus Schultz, Hökensås Bigårdar

Du kanske finner detta intressant?: