Inlägget gjort

Nu är fjolårets honung slut

Nu är fjolårets honung till sist slut. Både vanlig honung, flytande honung och Ljunghonung är helt slut.

Men misströsta inte! Redan nu har bina samlat in helt ny och färsk honung, det gjorde de under de första 14 dagarna i maj då vädret bjöd på högsommartemperaturer. Det är honung insamlad från frukträden, maskrosorna, lönn och höstraps. Årets första honung!

Bina behöver ännu lite tid att reducera vattenhalten i honungen så att den mognar. Men inom 14 dagar räknar vi med att kunna börja skörda årets första nyslungade honung. Håll utkik här på hemsidan!

Vi kommer både kunna erbjuda er vanlig 500 g försommarhonung från årets första skörd. En krämig mjuk-fast nyslungad fantastisk honung.

Vi fortsätter också på beställning att erbjuda helt dagsfärsk flytande honung tappad på 350 g glasburkar, en honung så färsk att den är endast timmar gammal när den skickas, hämtad från bina på förmiddagen samma dag som den skickas till dig på eftermiddagen, så färsk honung som möjligt går att skicka!

Färsk honung är en delikatess få människor förunnat men går numera att beställa hos oss! Förutom att den är väldigt god har den fortfarande alla sina doft och aromämnen kvar till 100 %, den är också supernyttig då den fortfarande innehåller alla mjölksyrebakterier och nyttoämnen. Honungen är endast slungad och finsilad och självklart värmer vi inte honungen.

IMG_3242

 

Så håll utkik här på hemsidan. Så fort vi börjar skörda honung så kommer information att komma här.

Ha det gott! / Biodlare Marcus Schultz, Hökensås Bigårdar

 

 

 

 

 

 

 

Du kanske finner detta intressant?: