Huskur mot hosta, förkylning

Publicerat av admin den

Slemlösande huskurer

Slemlösande huskur låter inte så tilltalande men kan behövas om man har råkat få en riktig förkylning. Du får leta i skafferiet och se vad du har hemma. Huskurer med kålrot, honung, citron och lök.

Citron antiseptisk

Citron är både antiseptiskt och sammandragande. Den stimulerar immunsystemet, dämpar feber och är dessutom fylld med bra C-vitamin. Citron är bra på alla möjliga sätt mot förkylningar. Gör såhär: Gurgla i citronsaft om man har ont i halsen. Dundermedicin, är att blanda citronsaft, tre kryddnejlikor och honung i varmt vatten. Bra att dricka innan man går och lägger sig. Har ni inga kryddnejlikor, så kan man istället värma upp ljummet vatten, lägga i en tesked honung och hälla i lite citronsaft. Väldigt bra mot förkylning och feber. -Honung med en tesked hackad timjan i hjälper mot hosta.

Honung + kålrot = slemlösande

Honung är slemlösande och därför bra mot hosta. Den har dessutom antiseptiska egenskaper och hjälper mot diverse åkommor. Dela en kålrot mitt itu, gröp ur den till en liten skål och smörj kanterna med en tesked honung. Honungen drar till sig kålsaften och det blir som en hostmedicin i den lilla skålen. Ta en tesked i taget av den.Köp Svensk honung

Vitlök effektiv mot hosta

Vitlökssaft är effektivt mot hosta och förkylning. Skär flera klyftor vitlök i tunna skivor, täck dem med honung och låt stå i 2-3 timmar. Honungen drar till sig saft ur vitlöken – ta en tesked av den då och då under dagens lopp.

Huskur med gul lök mot luftvägsinfektioner

Mot alla typer av luftvägsinfektioner – hacka en rå lök, droppa honung över och låt stå över natten. Ta en liten sked varannan timme.

OBS: Huskurer är inte istället för medicin, utan lindrar endast besvären.
Krya på er!

Fler som skriver om ämnet:

Huskurer med honungSR: Honung – en huskur med potential

 

 

 

 

 


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.