Närproducerad honung och bedömningar

Närproducerad mat

SBR-ettiketten på honungsburken. Svensk honung från Västra Götaland

SBR-ettiketten på honungsburken

Utanför Tidaholm och i vår webbshop säljer vi vår ”vanliga” 500 grams honungsburk med den välkända SBR-etiketten på.

Den är väldigt svensk och etiketten är gammal och inarbetad. Vi vet att många kunder vill ha just DEN burken, eftersom många litar på märkningen. Det är alltid samma fina kvalité på honungen när den etiketten sitter på och i den andan vill vi fortsätta använda den. Etiketten lämnas endast ut till Sveriges biodlares riksförbunds medlemmar. Honungen måste dessutom lämnas in till den lokala biodlarföreningen vars honungsbedömningskommitte genomför prov och bedömning. Först efter godkänd bedömning får SBR-etiketten användas på de egna honungsburkarna.

Lokal närproducerad mat

Lokalt har vi däremot tagit fram egna etiketter! Det är mycket roligare lokalt och uppskattas även av våra kunder. Allt fler efterfrågar närproducerad mat.

Samarbete med lokala näringsidkare

År 2012 startades ett leaderprojekt igång, Närproducerat i Tidaholm. Det projektet är vi tillsammans med flera lokala matproducenter engagerade i. Här delar vi erfarenhetsutbyte och samarbetar för bättre nätverk med lokalt producerad mat. Vi har även en egen märkning på våra produkter. Ni kan finna mer information på narproducerattidaholm.se

20130312-183010.jpg

20130312-183031.jpg

Miljöpris till Hökensås Bigårdar

År 2012 blev Marcus Schoultz, biodlare och grundare av Hökensås bigårdar, tilldelad årets miljöpris utav Centerpartiet i Tidaholm, för mina insatser som biodlare och biodlingsföretagare. Mer om detta kan du läsa om här och här. Tack för förtroendet.

20120608-094420.jpg

Årets Daretorpare

2013 fick Marcus också priset ”Årets Daretorpare” av hembygdsföreningen i Daretorp. Bina gör stor nytta lokalt så det var extra kul att Marcus blev uppmärksammad i sin hembygd.

hokensasbigardar