Närproducerad honung och bedömningar

Närproducerad mat

SBR-ettiketten på honungsburken. Svensk honung från Västra Götaland

SBR-ettiketten på honungsburken

Utanför Tidaholm och i vår webbshop säljer vi vår “vanliga” 500 grams honungsburk med den välkända SBR-etiketten på.

Den är väldigt svensk och etiketten är gammal och inarbetad. Vi vet att många kunder vill ha just DEN burken, eftersom många litar på märkningen. Det är alltid samma fina kvalité på honungen när den etiketten sitter på och i den andan vill vi fortsätta använda den. Etiketten lämnas endast ut till Sveriges biodlares riksförbunds medlemmar. Honungen måste dessutom lämnas in till den lokala biodlarföreningen vars honungsbedömningskommitte genomför prov och bedömning. Först efter godkänd bedömning får SBR-etiketten användas på de egna honungsburkarna.

Lokal närproducerad mat

Lokalt har vi däremot tagit fram egna etiketter! Det är mycket roligare lokalt och uppskattas även av våra kunder. Allt fler efterfrågar närproducerad mat.

Honung Gröna Basarlängan

Den ena av etiketterna använder vi när honungen säljs i Tidaholm. Vi har valt att låta den vara grön så att den lätt ska kännas igen. Bilden på etiketten är målad av Malin Schultz, lokal konstnär från Tidaholm. Alla våra burkar pryds utav handmålade akvarellmålningar utav Malin Schultz. Bilden föreställer Basarlängan utmed gamla torget mitt i centrala Tidaholm. En välkänd bild av Tidaholm för många.

DFalköpingsetikettenen andra etiketten har en helt annan beige färg.  Bilden föreställer ållebergs ryttare, som står som skulptur i en av rondellerna i Falköping, rondellen närmast Tidaholm. Rubriken “Honung från Västgötaslätten”  beskriver bokstavligt honungens ursprung från slätten mellan Falköping och Tidaholm. Vi kunde inte låta bli att låna falköpingsdesignen med andra bokstaven i rött. Etiketten är en rekonstruktion av motiv från konstnären Malin Schultz.

I samarbete med Falbygdens ost, pryder även deras etikett vår honung.

Samarbete med lokala näringsidkare

År 2012 startades ett leaderprojekt igång, Närproducerat i Tidaholm. Det projektet är vi tillsammans med flera lokala matproducenter engagerade i. Här delar vi erfarenhetsutbyte och samarbetar för bättre nätverk med lokalt producerad mat. Vi har även en egen märkning på våra produkter. Ni kan finna mer information på narproducerattidaholm.se

20130312-183010.jpg

20130312-183031.jpg

Miljöpris till Hökensås Bigårdar

År 2012 blev jag tilldelad årets miljöpris utav Centerpartiet i Tidaholm, för mina insatser som biodlare och biodlingsföretagare. Mer om detta kan du läsa om här och här. Tack för förtroendet.

20120608-094420.jpg

Årets Daretorpare

I mars 2013 blev jag tilldelad priset som “Årets Daretorpare” av min hembygdsförening. Bina gör stor nytta lokalt och det är extra kul att bli uppmärksammad hemma.

hokensasbigardar