Birgitta Stenberg författare till ”Allt möjligt om bin”

Publicerat av admin den

Nu går “Alla vilda – en film med ­Birgitta Stenberg” på Haga Teatern i Göteborg. Vi var och såg på den i fredags. Annorlunda och stark dokuementär som skildrar hur det är att växa upp med viljan att vara fri på 50-talet. Rekommenderar.

Efter filmen var Brigitta på plats för att svara på frågor, en av frågorna var ”Vem tar hand om dina bin när du är ute och reser?”. Birigtta berättade att det var främst hennes man som skötte bina medan han levde, nu så har hon gjort sig av dem dem. Hon poängterar att de är underbara  djur att ha och göra med. Därför har hon skrivit en bok om bisysslan, Allt möjligt om bin heter den.

”det är en katastrofal brist på biodlare i vårt land, till följd av en kort men högst skadlig tid av extra pålagor från skattemyndigheten. 30% av biodlarna lade ner sin hobby och detta skadade pollineringen av fruktträd, bär och ryps- och rapsfälten i landet”.

Birgitta Stenberg.

Bilden är lånad från http://www.birgittastenberg.se/
Fotograf Elisabeth Ohlson Wallin


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.