Ljunghonung

Ljunghonung

100% ren Ljunghonung – Ej upphettad

I mitten på september börjar vi skörda våra bigårdar som står på Hökensås, den stora rullstensåsen väster om Vättern, där ljungen blommar för fullt augusti till september. Varje höst hoppas vi alltid på en skörd av Ljunghonung.  Se vår webbshop >>

Hur smakar ljunghonung?

Ljunghonung har karaktäristisk smak, till färgen mörkare än vanlig honung. Konsistensen är mjuk-fast. Ljunghonungen är mycket god och den anses av många innehålla flest nyttoämnen bland våra svenska honungssorter och anses vara extra nyttig. För de som har vant sig vid den skarpa smaken duger nästan ingen annan honung.

Se vår webbshop >>

Bigård mitt i ljungblomning hösten 2020.

Recept på Ljunghonung.

Överlag så är mejerivaror som mjölk och grädde tillsammans med ljunghonung är en superkombination. Ljunghonung passar speciellt bra till lök, kål, rotsaker, rökt fläsk och feta fiskar. Här kan du se inspirerande recept från kocken Stefan Eriksson, receptsamling på Ljunghonung.

Samlat artiklar om Ljunghonung i media:
ALT - Ljunghonung istället för antibiotikahemsida

Ljunghonungen är Sveriges bortglömda honungsskatt

ALT Lundaforskare planerar att föra in svensk ljunghonung med sina hälsobringande effekter i sjukvården.

LU Forskare försöker lösa problemen med antibiotikaresistens och bidöden samtidigt

Hälsa – Ljunghonung är den mest medicinskt verksamma av de svenska honungssorterna.