Spa på svenskt vis.

Publicerat av admin den

Alla kan göra sitt eget hemma-spa. Örtterapeut Lisen Sundgren tipsar om tre hemmakurer. Malet kaffe, havregryn, honung, vaniljstänger, rapsolja och frukt, allt kan bli recept till peelingar, läppglans, massageoljor och hudkrämer.– Första gången man smetar in ansiktet i banan känns det lite off, men sen släpper spärren, säger Lisen Sundgren.

Bort med kemikalierna och gör en naturlig och ekologisk ansiktsmask med honung.

Ansiktsmask

En frukt- eller bärmask rekommenderas som en vårdande rutin inom ayurvedisk hudvård. Det är enkelt. Ta till exempel en kiwi, banan, hallon eller jordgubbar. Mosa dem, rör i lite honung och låt ansiktsmasken verka i en kvart. Skölj av.

Honungen är känd som effektiv huskur som mjukgör och tar bort döda hudceller. Honung är också bra för smärtlindrande på sår, munsår, vid lättare hudåkommor och narig hud. Är honungen rinnig, så kan du blanda ut den med lite vetemjöl för att få en tjockare konsistens.

Se fler recept på ansiktsmasker på Aftonbladet


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.