Pollenallergiker! SE HITÅT!!

Publicerat av admin den

Idag träffade jag en av mina kompisar som väldigt ofta har snuva p.g.a. överkänslighet mot pollenet i luften så här års.

Men hallå!? Tanken hade aldrig slagit mig förut att stackaren hade sådan bedrövlig snuva :S

Honung innehåller spår av pollen, och i liten dos hjälper det mot överkänslighet av pollen. De flesta tror säkert att jag bara försöker att göra reklam för honung, men faktum är att honung sedan lång tid tillbaka har använts som naturläkemedel mot mångt och mycket. Väl beprövat och som har effekt om man använder det på rätt sätt. Jag själv endast 25 år gammal börjar tro att vi har kommit lite för långt bort någonstans på vägen i vårt moderna samhälle och tappat en del viktiga grundläggande logiska kunskaper om mat och dess nytta.

Först och främst! Man ska äta honung som är närproducerad. Det finns bl a massor av pollen i honung och för att vi ska kunna bygga upp vårt immunförsvar mot t ex allergier är det viktigt att honungen är hämtad från våra egna arter. Ska honungen dessutom vara till hjälp vid t ex förkylningar så ska vi inte dricka den för varm. De flesta använder honung i varmt te. Vid 42 grader försvinner bakteriedödande ämnen så honungen ska smältas i ljummet vatten. Tänk på detta alla allergiker! Honung är dessutom ett ganska välsmakande livsmedel/råvara och en god huskur mot det onda

Ahtjooo!!

Fler som skriver om pollen

Kraftig ökning av superpollen Pollensäsongen Pollensäsongen Tips för att minska pollenallergi


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.