Lindra getingstick, huvudvärk och solbränna

Publicerat av admin den

Har du fått getingstick? Har huvudvärk eller sveda från solbrännan? Här har du recept på huskurer som hjälper och lindrar.

Ta dig en titt i trädgården eller i kylskåpet, där finns en hel del skatter med gamla huskurer.

Fästingar gillar inte rosmarin
Låt den goda örten Rosmarin ligga i ett fat med olivolja, äppelcidervinäger eller ättika i några veckor och smörj sedan in den på utsatta kroppsdelar. Rosmarinolja sägs också vara smärtlindrande och släta ut rynkor.

Lindra solbrännan
Om du fått för mycket av sommarsolen, kan du testa att stryka yoghurt eller gräddfil på huden. Kliande soleksem sägs lindras genom att man skär itu en tomat och gnider den mot det kliande området. Ett annat gammalt knep är att smörja den röda huden med saften från en citron.

Insektsbett
Getingsticken kan gör mindre ont om du sätter en fuktad sockerbit på, smetar på saft från en gul lök eller gnider sticket med en tomat eller gurka.

Problem med magen
När magen är i olag av chartermaten kan en kopp kamomillté göra susen. Diarré kan lindras med en massa blåbär eller ett glas vatten blandat med lite potatismjöl. En trög mage kan man få fart på med hjälp av en matsked äppelcidervinäger i ett glas vatten.

Sommarförkylning
Kamomill är också toppen mot sommarförkylning, liksom hemmagjorda drycker med honung, ingefära, citron eller vitlök i. Det sägs att huvudvärk botas genom att man lägger skivad rå potatis på pannan.  

Källa


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.