Honung naturlig medicin mot tarmsjukdom

Publicerat av admin den

Antalet tarmsjukdomar som uppkommer i samband med stress ökar i Sverige. De kan förebyggas, lindras och till och med botas på helt naturlig väg.

De tre stora tarmsjukdomarna ulcerös kolit, Morbus Crohn och Colon Irritable är stressrelaterade. Precis som sjukdomar överlag är dessa tarmsjukdomar kopplade till en individuell känslighet. Tillsammans med att bryta mönster i vardagen och få en inre harmoni, kan man kropp och själ samarbeta om man äter och motionerar rätt.

Ta hjälp av naturliga råvaror

Hälsosamt att äta honung och blåbärMed hjälp av naturliga råvaror kan du förebygga känsligheten i slemhinnorna och stärka immunförsvaret så att lindring och bot blir möjlig. Hur då, tänker du nu antagligen?

Jo, genom rätt sammansättning av mat. Bygger på Prebiotika + probiotika + blåbärPrebiotika stimulerar tillväxten av nyttiga bakterier (probiotika) och de nyttiga bakterierna (probiotika) ökar upptaget av de antioxidanter som finns i blåbär som i sin tur har en läkande effekt.

Tomater, vitlök och lök, havre, honung, bananer och baljväxter (jordnötter, sojabönor, bönor, kikärter, ärter, linser) innehåller prebiotika.

Surdeg, surströmming, yoghurt (Dofilus) och fil innehåller probiotika-bakterier, främst lactobacillus acidum och bifidobacterium lactis, men även lactobacillus plantarum.

Proviva Blåbär innehåller såväl blåbär som lactobacillus plantarum. Med denna dryck slår man två flugor i en smäll och får i sig probiotika och blåbär. Lägg till Omega 3 och du lever mer hälsosamt.

Källa : SO

Lycka till.


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.