Ge ett bistånd som Alla hjärtans dag present

Publicerat av admin den

Firade du alla hjärtans dag? Själv tyckte jag att det var kul när man gick på högstadiet och kollade på nallebjörnarna med hjärtan som det stod ”kjam” på. Nuförtiden när jag ser de få kommersiella björnarna med samma budskap, blir jag faktiskt inte förvånad av att de inte säljer. Samma visa år efter år. Samtidigt tycker jag att det är kul att fira, oavsett om det är midsommar, namnsdag eller alla hjärtans dag. Därför blev jag extra glad när jag såg att man kunde skänka en söt gåva genom ActionAid.

ActionAid har vi stöttat flera gånger. Det är en internationell stödorgansiation som är särskilt inriktade på att stödja unga flickor att få ett mer rättvist liv. På alla hjärtans dag drev de också en kampanj att stötta fler kvinnor att bli biodlare. Att bli biodlare, hjälper kvinnor att kunna försörja sig. I år vill ActionAid lyfta bikupan som present mot fattigdom på Alla hjärtans dag. Genom att ge bort en bikupa får samtidigt en utsatt kvinna på andra sidan jorden hjälp att lyfta sig ur fattigdom. Tack vare bikupe-gåvan kan en kvinna starta biodling för att försörja sig. Det ger henne både intäkter och en starkare ställning i samhället.

Agonza Florence från Uganda, numera biodlare:

– Vi kvinnor som blivit biodlare är ännu bara i början av våra biodlarkarriärer. Med stödet från ActionAid kommer vi att kunna växa och attrahera nya marknader med vår hundra procent naturliga och biodynamiska honung.

Självklart sponsrar Hökensås Bigårdar ActionAids arbete, vilket vi hoppas ni också gör.

Biodling en väg ut ur fattigdom
Bikupa -present mot fattigdom


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.