Publicerad

Frukost är hjärnans viktigaste måltid

Visst har man hört att det är viktigt att äta frukort, men faktum är att ny forskning nu säger att frukost dessutom är hjärnans viktigaste mål.

Förklaringen till detta är att den mentala prestationsförmågan på förmiddagen blir betydligt bättre om man har ätit frukost än om man har haft för bråttom för att göra det. Minne, inlärningsförmåga och förmågan att lösa problem förbättras efter frukosten. Särskilt om frukosten har ett högt kolhydratintag och lågt fettinnehåll.

 Förklaringen är helt enkelt att en kolhydratrik frukost säkrar optimal bränsletillförsel till hjärnan på förmiddagen så att den kan göra sitt bästa. en bra sammansatt frukost bör därför innehålla kolhydratrika matvaror såsom bröd, havregryn, cornflakes, frukt och eventuellt honung, marmelad och juice.

Källa