Honung – Landshövdingens val som representerar Västra Götaland

Publicerat av admin den

Företagspresenter - gåvor till anställdaAvtackningar och gåvor. Alltid är det lika svårt att veta vad man ska ge i present vid avtackningar och som gåva. Många kommuner, föreningar och organisationer brottas med vad de kan tänkas ge som en företagsgåva när föreläsare och gäster har gästat deras distrikt. Lika svårt är det att förse medarbetarna med sommarpresent och julklappar. Här i Västra Götaland är den självklara gåvan ”mjölk och honung” om man ska tro Lars Bäckström, landshövding i Västra Götaland.

Om Sverige är Europas främsta matland torde Västra Götalands län kunna konkurrera som ett av Europas främsta matlän säger han i en intervju i Jordbiten, information från Länsstyrelsen.
Att den närproducerade maten har framtiden för sig är landshövdingen övertygad om. Inte minst i kristider.– ”Mycket kan vi låta bli. Vi behöver kanske inte byta bilar och telefoner, men mat måste vi ha. I den meningen är livsmedelsindustrin en stryktålig bransch i dåliga tider och en bransch
med möjligheter i bättre tider” fortsätter han.

”Västra Götaland är ett län av mjölk och honung” sade Lars Bäckström, landshövding i Västra Götalands län. Därav är det mycket passande att ge bort närproducerad mat som gåva. Tidaholms kommun gav våren 2013 ut pris till den mest uppfinningsrikaste gåvopresent. Priset gick till Pia Schoultz , där ni kan se presenter från bland annat lokala livsmedelsproducenter från Tidaholm. Mat är en uppskattad gåva. Honung är ypperligt att ge bort, då den endast ska förvaras svalt och mörkt (i en presentförpackning). Den är inte lika känslig som exempelvis ost.

 


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.