GLAD PÅSK

Publicerat av admin den

Påskbild litenHar nu varit ute hos bina och hjälpt dem att städa sina bottnar och kollat läget. Vintern har varit mild mot dem och i stort sett alla bisamhällen har klarat vintern bra! Nu är de i full gång att bygga upp sin bistyrka och samlar så fort vädret tillåter in pollen, nektar och vatten. Pollenklumparna är gula och kommer mest troligen från de gula sälgarna så här års.

Har ni någon sälg i närheten, lyssna efter surr. Förmodligen finns både bin, humlor och fjärilar där. Sälgen är viktig för våra insekter. Tidig vår finns det ännu få med blommor i naturen. Har redan sett snödroppe, krokus, tussilago, blåsippa och vitsippa. Våren är tidig i år, men påsken är sen!

GLAD PÅSK!

Kategorier: Honung

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.