Bina har vaknat! Hör ni surret!

Publicerat av admin den

Våren är kommen! Bina har vaknat! Kan ni höra surret? 🙂

Nu samlar de vatten och pollen. Och krokusen är bland de första vårprimörerna bina samlar nektar ifrån.

I de flesta av våra bigårdar har bina klarat vintern bra. Ca 10 % har hittills dött. Det är dock nu under april månad som bina har det som svårast. Drottningen har satt igång sin äggläggning och konsumtionen av binas vinterfoder ökar därmed, samtidigt som vädret i april kan vara förrädiskt för bina. Vi hoppas nu på lite mer vårvärme så ska de klara sig. Bina är även utsatta såhär års av myror som fram tills dess att saven i björkarna stiger också letar mat och de drar sig inte för att angripa bisamhällen. April månad är en svår, kanske den svåraste månaden för bina att överleva.

IMG_2957

 

Kategorier: Honung

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.