Sista ljunghonungen

Publicerat av admin den

Nu är höstens skörd av vår goda ljunghonung slut. Vi har fortfarande ett 100 tal burkar ljunghonung kvar på lagret, men det är rimfrost på dem så burkarna ser ut som på bilden nedan.

IMG_3058

 

Rimfrost gör att burken ser misstänkt konstig ut, men det är inget fel utan tvärtom ett bevis på låg vattenhalt, rätt kall förvaring samt bevis på att honungen aldrig har värmts. Men det ser inte så fint ut enligt många. Tittar man noga så är det sockerkristaller i honungen närmast glaset som har sockrats på grund av låg vattenhalt. Vi vill dock betona att det är helt normalt då honungen varken har värmts eller ympats. Tappar man honung direkt på burk efter slungning som vi gör med ljunghonungen så händer det ofta att honungen får rimfrost efter en tids förvaring. Vi vill betona att det inte är något fel på ljunghonungen, det är bara rimfrost. Ljunghonungen är precis lika nyttig som vanligt.

 

 

Till alla våra kunder som inte har något emot rimfrost så kan ni fortsätta beställa här i webbshoppen så länge lagret räcker. Så länge det går att beställa så finns det ljunghonung kvar.

Smaken är precis som ljunghonung ska vara! Det är bara lite rimfrost.

 

Bästa Hälsningar

Biodlare

Marcus Schultz

 

Kategorier: Honung

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.