Vildhonung med mjölksyrebakterier

Publicerat av admin den

Vi har fått en fråga från kund om vi säljer honung som inte är upphettad och som innehåller hög halt av mjölksyrebakterier.

Kund – Hej, finns vildhonung att köpa hos er?

Biodlare M – Hej, du får gärna specificera vad du menar med vildhonung? Vi har både bin och honung, men vildhonung vet jag inte om vi har?

Kund – Jag menar honung där mjölksyrebakteier är kvar. Där ingen upphettning ägt rum?

Biodlare M – ”Ok. Det är färsk nyslungad honung du önskar då. Nej, vi har inte det just nu. Men om ca 1 vecka börjar vi skörda honung (tyvärr efter midsommar i år pga kall maj) och då kommer vi bl a att sälja färsk, nyslungad flytande honung på 350 G glasburkar. Det kommer att gå att beställa valfritt antal på hemsidan.
Om man är ute efter mjölksyrebakterierna ska man köpa så färsk honung som möjligt. Fr o m veckan efter midsommar slungar vi dagligen färsk honung och gör detta tom 1 oktober ca. Under den tiden ska man kunna beställa färsk naturlig endast silad rinnande honung på beställning. Honungen ska vara max någon dag gammal när vi skickad den. Förutom att köpa färsk honung direkt av en biodlare är vi de första att erbjuda så färsk honung i butik. Håll utkik på vår webbsida om du är intresserad. Bästa hälsningar Biodlare Marcus Schultz

Kategorier: Hökensås Bigårdar

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.