Fjolårets Honung är nu slut.

Publicerat av admin den

Fjolårets Honung är nu slut! 

Sällan brukar honungen ta helt slut på lagret men i år har det varit helt slut på Honung på många ställen i Sverige så lagom till påsken tog även vår honung helt slut.

Tack alla kunder för att ni handlat av oss!

Vi hälsar er välkomna tillbaka i Juni!

Normalt skördar vi årets första honung i mitten på juni. Välkomna tillbaka då!

Färskhonung

Från och med juni månad kommer vi ännu ett år kunna erbjuda våra kunder dagsfärsk, nyskördad Honung för dagen, som vi levererar samma dag som vi hämtar den från bina. Inom hela Sverige! Vi tar emot förhandsbeställningar i webbshoppen så snart det finns ett överskott av Honung i bikuporna. Vi beställer transport med DHL, alltid på tisdagar, så honungen hämtas in från bikupan tidigt samma morgon. Sedan brukar honungen komma fram under onsdagen senast torsdagen. Målet är att honungen skall vara tagen från bikupan samma dag som vi skickar den! Färskare Honung än så går inte att leverera! Det kräver en hel del extra jobb att erbjuda färskhonung under säsongens mest hektiska biodlingsperiod, men eftersom många efterfrågar dagsfärsk Honung och att mjölksyrebakterierna i den dör efter någon vecka, (honungen är fortfarande väldigt nyttig därefter, men den är som mest nyttig när den precis lämnat bikupan), så är det helt dagsfärsk Honung vi vill kunna erbjuda! Vanligtvis är det näst intill omöjligt att få tag på dagsfärsk honung om man inte själv är biodlare. Inte ens biodlaren själv orkar skörda honung varje vecka. Men eftersom vi har så många bigårdar att skörda så gör vi detta varje vecka från början på juni till slutet av oktober. Så färskhonung skördar vi flera gånger i veckan. Så det är därför vi kan erbjuda den i vår webbshop!

Vi kommer kunna sälja den i 4-pack och 8-pack, på glasburkar. Det kan vara kämpigt att äta 8 burkar färskhonung på någon vecka. Även om mjölksyrebakterierna dör allteftersom honungen åldras så är honungen fortfarande väldigt nyttig. Och väldigt god framförallt! Det är inte många honungsburkar i butikerna som är så färska! Så njut av den! Även efter flera veckor när den börjar kristallisera och bli fast och hård. Det är äkta honung i sin naturliga form, som bina har skapat den. En sann naturprodukt minsann!

Nu hoppas vi våren kommer på allvar efter påsk, så ska nog blommorna snart finnas i överflöd, likaså årets första Honung! Bästa hälsningar, biodlare Marcus Schultz på Hökensås Bigårdar.

Kategorier: Honung

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.