Vår

Publicerat av admin den

Våren har kommit!

Efter en lång men bra vinter för bina börjar nu äntligen våren komma på allvar! Bina mår bra efter den ganska normala vintern. Lagom lång med lagom kallt och lagom mycket snö. De flesta bisamhällena har klarat vintern och de börjar nu den nya säsongen med att samla vatten, pollen och nektar så snart vädret tillåter utflykter från kupan. Sälgen blommar och är en viktig pollen och nektarkälla för bina tidig vår.

Årets vackraste tid står nu vid tröskeln, redan nu har syren börjat knoppa och tussilago, blå och vitsippor blommar. Välkommen sköna vår! Äntligen börjar en ny bisäsong!

I april hjälper vi bina att städa kupan, att säkra matförrådet från opålitligt väder och konkurrerande myror som också de vaknar så här års. I april händer inte så mycket mer utan vi väntar på stigande temperaturer och mer blommor. Snart nog drar bisäsongen igång och då drar det igång på allvar. Men först ska påsken firas som är sen i år.

Glad påsk!

 

Kategorier: Honung

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.