Nu är den ”vanliga” 500 g honungen tillfälligt slu

Publicerat av admin den

Nu är fjolårets ”vanliga” honung på 500 gram glasburk slut. 2019 års honungsskörd var mindre än normalt i våra trakter, så vi misstänkte att honungen kunde ta slut innan årets nya honung kommer in.

Men misströsta inte!
Bina är flitiga och samlar snart in årets första honung! Än så länge har vädret varit för kallt för att blommorna ska ge tillräckligt med nektar och kylan har även fått bina att stanna hemma i kupan.

Men förutsättningarna är goda. Just nu blommar både maskros, raps, fruktträd och hägg. Och hela tiden fylls antalet blommande träd, buskar och blommor på nu! Bisamhällena är starka och välmående och sitter nu bara likt biodlaren och väntar på varmare väder. Får vi bara lite värme nu så kommer det snart att finnas ett överskott på honung i bikuporna!

Jag räknar med att vi har årets första nyskördade honung till försäljning i början på juni. Då kommer även den ”färska nyslungade” honungen att finnas i webbshoppen.

Ljunghonung har vi fortfarande gott om kvar på lagret.

Jag kommer inte att stänga ned försäljningen av den ”vanliga” honungen i webbshoppen. Utan alla som lägger en order kommer få svar via e-post att den är tillfälligt slut och erbjuds få sin order pausad tills årets första nyskördade honung kan levereras. Mer information får ni per mejl.

Bästa hälsningar från biodlare Marcus Schultz på Hökensås Bigårdar!Kategorier: Honung

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.