Färsk nyskördad honung snart slut

Publicerat av admin den

Passa nu på att köpa på er färsk nyskördad och nyslungad honung.

Allt för många honungssorter i dagligvaruhandeln är gammal honung, som duger gott att äta för smakens skull, att smaksätta med i matlagning mm. Men gammal lagrad honung tappar mycket av sina nyttoämnen som är till stor nytta för vår hälsa. Färsk honung är den allra nyttigaste honungen som finns och det är den som vi bör äta av så länge vi kan innan vintern sätter stopp. Sen dröjer det ända till försommaren nästa år tills ny honung kommer in och under vintern får vi naturligt hålla till godo med den lagrade honungen.

Dagarna går snabbt nu och årets bisäsong börjar att ta slut. Det finns inte längre så mycket blommor kvar ute i naturen för bina att hämta nektar ifrån. Det mesta har nu blommat över. I våra trakter återstår mest bara ljungen för bina att flyga på som ger en honungsskörd. En del klöver, höstaster, blåklockor, gullris, kärleksört, fibblor, lavendel blommar också som bina också uppskattar. Men vi går nu mot höst och vinter. Trots det fina somriga vädret som ännu råder, förbereder sig nu naturen och även bina på en höst och vinter.

Kategorier: Honung

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.