Recept med ljunghonung

Publicerat av admin den

Den sista skörden för året brukar hämtas i augusti. Inte alla år men under våra senaste år har vi lyckats få ljunghonung. En till färgen brun/röd honung som smakar mer åt det kryddiga hållet. Honungens färg och smak tillskrivs vart bina hämtat nektar ifrån och beroende på väder och vind så kan ljungen stå ljuvlig i backen och locka våra bin. Ljunghonungen blir därför en delikatess som bara kan njutas under hösten. Den är perfekt i kombination med andra svenska råvaror som är i säsong under hösten, såsom lök, kål och rotsaker. Kombinationen mejeriprodukter, mjölk och grädde och honung kommer också alltid att leverera!

Tillsammans med kocken och råvarunörden Stefan Eriksson har Svenska Bin gjort en djupdykning i ljunghonung från hela landet och tagit fram en receptsamling med honungsrecept på den svenska skatten, Ljunghonung.

Stefan Eriksson arbetar även med utvecklingsprojektet Exceptionell råvara och har ansvarat för råvarorna i tävlingen Årets Kock, som han själv vann 2005. År 2008 komponerade han Nobelmiddagen och 2020 startade han Restauranglabbet med målet att bli världens mest hållbara krog.

Underbart god dessert med Ljunghonung

Ta del av receptsamlingen med Ljunghonung här.

Kategorier: Honungsrecept

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.