Vad använder du honung till?

Publicerat av admin den

Lyssnare svarar på frågan vad de använder honung till:

Idag ställde P4 morgon frågan till sina lyssnare på sin facebooksidan ” Hur använder ni er av honung?” Här ser ni några som kommenterade.

”Jag en sked på morronen innan frukost och dricker lite te efteråt”. Gunilla Berg.

”I the , i bröddeg men framför allt lokalproducerad honung skall det vara för oss pollenallergiker… det hjälper kanske inte alltid men det underlättar!!” Gunvor Bergström

”I te. Vid sötsug tar jag en matsked honung som ersättning” Camilla Reinert.

”Honung är användbart i te, bröd, kyckling i ugnen samt stek i lergryta. Gott gott.” Fredrik Martinsson

”Vid aromabastubad”  Magnus Andersson

”I chokladen istället för socker(får dock inte värmas för mycket pga.dom nyttiga enzymerna)”. Kent Evertsson

”Det är jättegott i ättiksinläggningar. Bara att byta ut lite av sockret!”  Mej Johansson

”I förebyggande syfte när man känner förkylningen vara på väg. När jag bakar grovt bröd så det jäser bättre. I marinader. När jag färgar håret med hennafärg då har jag det som bindemedel. Och i vissa söta bakverk”. Helena Kjell

”När magen svider och är sur tar jag en tsk honung då lugnar det sej”. Eva Markusson

”Flytande på filmjölken, mindre flytande som sötning i Té, som smaksättning i köttfärssås!” Calle Karlsson.

Vad använder du honung till?

P4 Skaraborg liten_bokfick idag besök av Linda Schoultz, författare av boken ”59 goda och enkla honungsrecept”. Där det bjöds på diggestivkex, med ädelost och honung. ”Riktigt gott” tyckte reportern Caroline som i vanliga fall inte är så förtjust i grönmögelost.

Kategorier: Honungsrecept

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.