Meningen med livet är att producera honung

Publicerat av admin den

”Meningen med livet är att producera honung”, ja i alla fall för ett bi.

Mats Norrby på Gotland ger utbildning i biodling. Biodling är användbart på flera sätt. Förutom att honungsproduktionen kan ge regionen ett lyft vad gäller arbetstillfällen och marknadsföring så har den ett värde för öns lantbrukare.
–  ”Binas värde som pollinatörer har ett kommersiellt värde för lantbrukare och naturen”, säger han i en artikel från helagotland. 

Nu har bina gjort sin säsong, idag fall den första snön i Tidaholm. Kanske tittar de ut någon mer gång om solen kommer fram i höst. Men förmodligen  är bina rätt trötta efter vårens och sommarens slit med att producera honung. Hökensås Bigårdar har gett bina sockerlösning som matförråd under vintern. I mars är det dags för dem att börja arbeta igen. Vill ni veta hur ett år som biodlare är, titta in vår dagbok på fliken om hökensås bigårdar.


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.