Publicerad

Meningen med livet är att producera honung

“Meningen med livet är att producera honung”, ja i alla fall för ett bi.

Mats Norrby på Gotland ger utbildning i biodling. Biodling är användbart på flera sätt. Förutom att honungsproduktionen kan ge regionen ett lyft vad gäller arbetstillfällen och marknadsföring så har den ett värde för öns lantbrukare.
–  “Binas värde som pollinatörer har ett kommersiellt värde för lantbrukare och naturen”, säger han i en artikel från helagotland. 

Nu har bina gjort sin säsong, idag fall den första snön i Tidaholm. Kanske tittar de ut någon mer gång om solen kommer fram i höst. Men förmodligen  är bina rätt trötta efter vårens och sommarens slit med att producera honung. Hökensås Bigårdar har gett bina sockerlösning som matförråd under vintern. I mars är det dags för dem att börja arbeta igen. Vill ni veta hur ett år som biodlare är, titta in vår dagbok på fliken om hökensås bigårdar.