Receptet på Sveriges godaste pizza

Publicerat av admin den

Den 23 januari skrev vi inlägget ”Sveriges godaste pizza innehåller honung”, då var det inte sanning. Nu några veckor senare, så är det sant. Tony Gerasovski från Pizzeria Fasana i Nyköping är 2011 års svenska pizzamästare. Han vann med sin vilda pizza, ”Hjort är gjort”.

Vad innehåller Sveriges godaste pizza?

Den består av en botten på flera sorters mjöl, en tomatsås som är ett långkok på Pelatitomater, socker, lök, vitlök, oregano, basilika, salt och peppar. Osten är en kombination av Arla Riddarfilé och Arla Red Label Mozzarella.

Toppingen består av hängmörad kronhjort från Rällinge skog i Södermanland som marinerats i honung och ingefära. Dessutom toppas pizzan med blancherad palsternacka i vit balsamico, skogssvamp, soltorkade tranbär, sörmländska lingon och avslutas med magnold och rödbasilika.

Så besöker du Nyköping.. glöm då inte att göra ett besök på Pizzeria Fasana och njut av Sveriges godaste pizza!

Gillar du denna artikel? Läs då också:

Pizza, Sveriges nationalrätt?

Kategorier: Honungsrecept

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.