Husmorstips mot halsont

Publicerat av admin den

Honung lenar halsen och innehåller nyttiga bakterier, många tar honung i teet i förkylningstider för att förebygga förkylning men också när symptom uppstått. Honung innehåller viktiga bakterier och vitaminer [ mer info ].

Bästa sättet för kroppen att ta till sig honungens nyttoämnen

honey-1408750-mBästa sättet för att kunna ta till sig honungens nyttoämnen är att inte hetta upp honungen. Tidigare har man rekommenderat att ta en sked honung och svälja. Man har också rekommenderat att hälla honungen i teet först när teet är fingervarmt. Nu vet man att det bästa sättet för kroppen att ta hand om honungen är att lösa upp honungen i ett glas vatten. På så sätt kan hela kroppen ta till vara på honungen på bästa sätt. Att lösa honung i vatten är främst ett medel för hälsan. För oss honungsälskare finns det dock godare sätt att använda honungen till. Bästa dunderkuren mot förkylning är ljunghonung. Se fler husmorstips här.

Svensk honung

 

Kategorier: Honung

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.