Nyheter

Årets Ljunghonung är nu slut.

Årets Ljunghonung är nu slut. Tillgången i år var bättre än senaste årens skördar, men samtidigt har efterfrågan varit större så precis runt Jul tog Ljunghonungen slut. Ni som har hunnit beställa senaste dagarna kommer få er Ljunghonung levererad, såvida ni inte hör något annat från oss. Vanlig Svensk Honung 500 g.   På grund av de många beställningarna och höga köptrycket som varit på Ljunghonungen har vi inte kunnat erbjuda vanlig honung till försäljning Läs mer…

Äntligen Ljunghonung!

I fjol så fick vi ingen ljunghonung på grund av väderleken men i år så har vi fått desto mer. Nu finns den goda Ljunghonungen i webbutiken som vi kan erbjuda till alla våra kunder, beställ den idag och passa på att beställa hem även som gåva i jul. Perfekt till julskinkan! Läs våra tidigare artiklar om Ljunghonung Färgen på ljunghonungen Ljunghonung inte som annan honung Manukahonung och Svensk ljunghonung lika bra för hälsan God Läs mer…

Beställ färsk honung

Nu är det skördetider. Nu finns den på burk igen, färsk honung. Rinnig, orörd honung som kommer direkt från bikupan. Honung är en trögflytande eller fast sockerlösning som honungsbin producerar av pollen och nektar. Kallas för det gula guldet. Är en hyllad och uppskattat livsmedel som använts länge i den forna läkekonsten. Den läker sår, lindrar halsont och tar kål på bakterier. Honung är naturligt gott. Beställ färsk honung idag!

Forskare: ”Honung kommer snart ersätta antibiotika”

  Forskare: ”Honung kommer snart ersätta antibiotika” Mycket intressant forskning pågår på Honung. Alla känner vi till att honung är nyttigt och det är allmänt känt över hela världen att honung hjälper immunförsvaret mot olika sjukdomar. Alla har vi hört talas om antibiotikaressistenta bakterier. Kan honung vara en av lösningarna när penicillinets effekter minskar?  Du kan läsa mer om detta om du klickar på länken nedan. Mycket intressant läsning. http://www.vardagspuls.se/kropp–halsa/honung/

Färgen på Ljunghonungen

Vi får en del frågor angående färgen på vår ljunghonung. En del tycker den är ljus. Det beror på att den har förvarats svalt. Ljunghonung är lätt rödaktig och mörkare än vanlig honung. Den är tixotropisk och svår att sila, seg, och innehåller mer bubblor än vanlig honung. Den beskrivningen gäller nytappad/nyslungad ljunghonung. Innan vi tappar ljunghonungen på burk så tillsätter vi en liten del, ca 1%, gammal ljunghonung och rör i ljunghonungen. Detta kallas Läs mer…

Svensk honung bäst i test

”Svensk honung bäst” så löd Rubriken på svt artikel. Utan pollinerande bin och humlor skulle både växtodlingen och livsmedelsproduktionen bryta samman (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap). Dock så räcker inte utbudet på svensk honung till efterfrågan. Hälften av alla honung som äts i Sverige är importerad. Är det någon skillnad på smak på importerad honung och svensk honung? Absolut, skulle en biodlare säga. Det är naturen som ger smak på honungen och därför är det Läs mer…

Ljunghonungen tillfälligt slut. Kommer mer senare i september.

Efter bara några få dagars försäljning tog första skörden av ljunghonungen slut! Till alla ni som önskar köpa mer, eller som inte hann med att köpa ljunghonung, fortsätt hålla koll här på hemsidan för det kommer inom 2-3 veckor att komma mer. Det kommer att komma in en större skörd ljunghonung till innan säsongen är helt över. Detta sker vid slutskattningen, det sista som görs innan bina görs i ordning inför vintern. Ljungen blommar sent Läs mer…

Ljunghonung – inte som annan honung

Vi håller just nu på och slungar ljunghonung. En första skörd är bärgad och nu tappad på burk.  I dagarna kommer vi meddela alla våra kunder som skickat in förfrågningar på att köpa ljunghonung att det nu finns i lager. 100% Ren Ljunghonung – Ej upphettad Ljunghonung från Hökensås Bigårdar är 100% ren ljunghonung. Vi slungar varsamt honungskakorna två gånger. Efter första slungningen släpper nämligen all honung som möjligen inte är ljunghonung och den mesta Läs mer…

Manuka honung och svensk Ljunghonung samma effekt för hälsan

Manuka honung snarlik den svenska Ljunghonungen I dag ökar honungens medicinska användning på grund av det tilltagande problemet med antibiotikaresistens.  I Lantbrukets Affärstidning kan du läsa att Manuka honung och Ljunghonung har samma effekt för hälsan (läs källan). Den svenska Ljunghonungen är lika bra som Manuka honung som kommer från manuka trädet. I en brittisk studie har honung visat sig kunna hämma en speciell streptokockbakterie som kan orsaka sjukdomar som halsfluss, barnsängsfeber och blodförgiftning. Manuka honung importeras Läs mer…

Ny forskning visar att färsk honung hjälper till vid svårläkta sår

Tester i labb och behandling av svårläkta sår hos hästar tyder på det. Nu ska metoden provas vid Blekinge sårcentrum. Svårläkta sår är ett gissel för sjukvården såväl som för patienten. Orsaken är ofta den gula stafylokocken MRSA, och på den biter inte vanlig antibiotika. Nu rapporterar Lundaforskare att de kan vara en ny behandlingsmetod på spåren; färsk honung i kombination med mjölksyrabakterier.Genom att kombinera bakterierna med färsk honung har forskarna i labbet lyckats ta Läs mer…