Svensk honung Shop Online

Publicerat av admin den

Redan under den första försäljningsveckan tog försäljningen fart på Hökensås Bigårdar. Att köpa honung online fungerar utmärkt. Just nu står biodlaren Marcus Schoultz och packar ordrar. -”Främst efterfrågas Ljunghonung, vilket inte är konstigt då media fått upp ögonen för dunderhonungen. Här senast kunde vi läsa en hel bilaga från GP >>Dungerhonung, och jakten på framtidens antibiotika” säger han. Då han syftar på hur artikeln belyser att honungen innehåller flera nyttoämnen som andra sötningsmedel saknar.

Svensk mat – närproducerat

Kanske finns det fler underliggande anledningarna till att efterfrågan på svensk honung ökar. I högre utsträckning blir fler konsumenter medvetna om miljöaspekten på vår mat. Hur långt ska vår mat fraktas? Hur mycket tillsatser ska vi stoppa i oss för att öka hållbarheten? Fler gör aktiva val och väljer produkter som gynnar svensk natur och som inte fraktas långvägar. Ytterligare en miljöaspekt som svenska bönder betonar är binas livsviktiga uppgift i näringskedjan. Bidöden som härjat i delar av Europa skrämmer. Dör bina så upphör vår möjlighet att försörja världen med mat.

Honung i matlagning

Ett alternativ till socker att söta maten med efterfrågas. Bland annat är Hökensås Bigårdar med att sponsrar ett bokprojekt med honungsrecept. -”Det var dags att börja med online försäljning, vi nekar inte kunder att få ta del av det rinnande guldet. Självklart beror efterfrågan också på den goda och lena smaken” säger Marcus Schoultz, biodlare på Hökensås birågrar.

Honungsskörden 2012

Hur honungsskörden ser ut i hela Sverige återstår att se. Den regniga sommaren 2012 har inneburit att många biodlare fått liten skörd. I slutet av oktober kommer Biodlarna att presentera siffror på hur  honungsskörden ser ut i Sverige.

Kategorier: Hökensås Bigårdar

admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.