Björn har setts i Tidaholm

Publicerat av admin den

En jägare, Stefan Andersson, har skymtat ett djur likt en björn mellan Suntaksstan och Madängsholm, Tidaholm i förgående vecka. Rovdjursspårare på Länsstyrelsen kan inte varken styrka eller dementera uppgifterna. De har dock inte kunnat identifierat några spår, då underlaget var en nyplöjd åker.

Andra biodlare i norra sverige har haft problem med att björnarna får smak på honungen och ställer till problem för bisamhällen.
-” En björn som får smak på bin, det är faktiskt larverna och inte honungen de är ute efter, kan ställa till stor skada hävdar de”.

Marcus, biodlare på Hökensås Bigårdar, är dock inte särskilt orolig.
-”Björnar har mycket annat gott i skogen att äta, som myror till exempel. Det är inte så stor risk att de hittar till bikuporna eller är intresserade av dem. Björn i södra Sverige är väldigt ovanligt och skulle de gå på mina samhällen så får se det som ett gott tecken på att honungen håller kvalité enligt Björnens motto”, säger han med ett leende.

Det är inte första gången som en björn har synts till i närheten av Tidaholm. Redan 2007 rapporterades det att en björn synts till i Härja.


admin

Hökesås Bigårdar är ett lokalt företag som producerar honung från Tidaholms kommun.