Nyheter

Vår

Våren har kommit! Efter en lång men bra vinter för bina börjar nu äntligen våren komma på allvar! Bina mår bra efter den ganska normala vintern. Lagom lång med lagom kallt och lagom mycket snö. De flesta bisamhällena har klarat vintern och de börjar nu den nya säsongen med att samla vatten, pollen och nektar så snart vädret tillåter utflykter från kupan. Sälgen blommar och är en viktig pollen och nektarkälla för bina tidig vår. Läs mer…

Ingen Ljunghonung i år, och årets sista färskhonung.

Vi hoppades in i det sista att kunna få skörda Ljunghonung i år, men dessvärre uteblev den helt, tyvärr. Den torra perioden i juli är troligen orsaken. Vi får verkligen hoppas att vädret ger bättre förutsättningar för Ljungen nästa säsong. På Tisdag 25 september hämtas den absolut sista honungen för i år hem från den sista bigården. Så önskar du köpa årets sista nyskördade honung så måste du beställa senast måndag 24 september senast klockan Läs mer…

Dags att börja skörda första honungen

Tack vare det fina vädret vi haft hittills så börjar det nu bli dags för oss att börja skörda honung! Vi kommer även denna sommar erbjuda Färskhonung till försäljning online i vår webbshop. Färskhonung beställer ni, sedan åker vi ut tidigt på tisdagar oavsett väder, och hämtar hem honungen från en eller några bikupor beroende på hur många som beställt. Honungen behöver inte alltid vara ”mogen”. Normalt täcker bina honungskakans celler där honungen lagras med Läs mer…

Fjolårets Honung är nu slut.

Fjolårets Honung är nu slut!  Sällan brukar honungen ta helt slut på lagret men i år har det varit helt slut på Honung på många ställen i Sverige så lagom till påsken tog även vår honung helt slut. Tack alla kunder för att ni handlat av oss! Vi hälsar er välkomna tillbaka i Juni! Normalt skördar vi årets första honung i mitten på juni. Välkomna tillbaka då! Färskhonung Från och med juni månad kommer vi Läs mer…

Våren är här!

Vintern har varit kall och snörik i våra trakter mellan Vänern och Vättern. Ännu ligger snön ca 20-30 cm djup men solen lyser starkare och det töar! I fredags  den 23 mars var årets hittills varmaste dag med ca 9 grader varmt i skuggan. I solen visade termometern 15-20 grader! Och då kunde bina inte hålla sig längre! Alla bisamhällen som stod med flustren mot söder och i solen passade på att flyga ut och Läs mer…

Årets Ljunghonung är nu slut.

Årets Ljunghonung är nu slut. Tillgången i år var bättre än senaste årens skördar, men samtidigt har efterfrågan varit större så precis runt Jul tog Ljunghonungen slut. Ni som har hunnit beställa senaste dagarna kommer få er Ljunghonung levererad, såvida ni inte hör något annat från oss. Vanlig Svensk Honung 500 g.   På grund av de många beställningarna och höga köptrycket som varit på Ljunghonungen har vi inte kunnat erbjuda vanlig honung till försäljning Läs mer…

Äntligen Ljunghonung!

I fjol så fick vi ingen ljunghonung på grund av väderleken men i år så har vi fått desto mer. Nu finns den goda Ljunghonungen i webbutiken som vi kan erbjuda till alla våra kunder, beställ den idag och passa på att beställa hem även som gåva i jul. Perfekt till julskinkan! Läs våra tidigare artiklar om Ljunghonung Färgen på ljunghonungen Ljunghonung inte som annan honung Manukahonung och Svensk ljunghonung lika bra för hälsan God Läs mer…

Beställ färsk honung

Nu är det skördetider. Nu finns den på burk igen, färsk honung. Rinnig, orörd honung som kommer direkt från bikupan. Honung är en trögflytande eller fast sockerlösning som honungsbin producerar av pollen och nektar. Kallas för det gula guldet. Är en hyllad och uppskattat livsmedel som använts länge i den forna läkekonsten. Den läker sår, lindrar halsont och tar kål på bakterier. Honung är naturligt gott. Beställ färsk honung idag!

Forskare: ”Honung kommer snart ersätta antibiotika”

  Forskare: ”Honung kommer snart ersätta antibiotika” Mycket intressant forskning pågår på Honung. Alla känner vi till att honung är nyttigt och det är allmänt känt över hela världen att honung hjälper immunförsvaret mot olika sjukdomar. Alla har vi hört talas om antibiotikaressistenta bakterier. Kan honung vara en av lösningarna när penicillinets effekter minskar?  Du kan läsa mer om detta om du klickar på länken nedan. Mycket intressant läsning. http://www.vardagspuls.se/kropp–halsa/honung/

Färgen på Ljunghonungen

Vi får en del frågor angående färgen på vår ljunghonung. En del tycker den är ljus. Det beror på att den har förvarats svalt. Ljunghonung är lätt rödaktig och mörkare än vanlig honung. Den är tixotropisk och svår att sila, seg, och innehåller mer bubblor än vanlig honung. Den beskrivningen gäller nytappad/nyslungad ljunghonung. Innan vi tappar ljunghonungen på burk så tillsätter vi en liten del, ca 1%, gammal ljunghonung och rör i ljunghonungen. Detta kallas Läs mer…